Kurser / FOREDRAG; Børn, bekymringer og søhestemad
 

Børn, bekymringer og søhestemad

                           
 
Dette fordrag har jeg udviklet sammen med Forsvarets Veterancenter. Jeg er fondet af Guldberg-plan, fonden og er i 2017 og 2018 på "turne" rundt på de danske kaserner, hvor jeg holder foredraget for forældre, veteraner og pårørende til børn af veteraner.
Børnene udviser tegn på mistrivsel, sover dårligt, er opfarende, har ondt i maven, ondt i hovedet og kommer måske ofte i konflikt.
 
Alt dette er tegn på at deres lille barnesystem er overbelastet - af bekymringer i forhold til at have en forældre i et høj-risiko job.
Denne overbelastning giver børnene fysiske, mentale og sociale udfordringer.
 
I løbet af en time, gennemgår jeg hvad der sker i barnekroppen når den gribes af bekymringer - specielt i forhold til at være bange for hvad der skal ske med mor eller far.
 
Jeg har nu været på forskellige kaserner og responsen er tydelig. Det giver ro og forståelse i familien når de får den naturvidenskabelige forklaring på hvorfor børnene har det som de har det.
 
Derudover er der mange af de pårørende og forældrene der selv har PTSD - og oplever de samme symptomer som børnene. PTSD rammer alle - både soldaterne, de pårørende og børnene. 
 
Forskning viser at PTSD ødelægger områder i hjernen der er essentielle for ro, overblik, koncentration og opmærksomhed - og vi har muligheder for at ændre det gennem at "Fodre søhesten" - der også er kendt som hippocampus - det område i hjernen der særligt belastes ved PTSD.
 
Foredraget er rettet mod forældre og pårørende der er tæt på børn, hvor forældrene har et høj-risiko arbejde ex. politiet, brandvæsnet eller militæret.
Det er også rettet mod forældre og pårørende til børn der har syge forældre.
 
Varighed; 1 1/2 time
Pris; 5000,- d.kr. - afholdes foredraget udenfor Storkøbenhavn tillægges ekstra betaling for tid og kørsel
 
Læs mere om mit arbejde med Børn og stress på hjemmesiden www.søhestemad.dk
Pernille Thomsen | CVR: 31221781 | Gasværksvej 6, 1.sal, 2800 Lyngby  | Tlf.: 40503939 | pernillefys@gmail.com