Velkomstside / Kontakt / Om Pernille

Om Pernille

 
  Jeg er som udgangspunkt uddannet fysioterapeut i 1991, men har beskæftiget mig rigtig meget med mange felter af sundhed. i 2004 tog jeg min master i Sundhedspædagogik fra Danmarks Pædagogiske Universitet og i 2007 blev jeg lektorgodkendt ved Fysioterapeutuddannelsen. Jeg er international akkrediteret underviser for Performance Stability og stifter af Fysio Flow, som jeg launchede i 2013. Jeg har min egen klinik i Lyngby, hvor jeg har specialiseret mig i at behandle børn - specielt børn der er ramt af bekymringer eller stress. Min tilgang er baseret på naturvidenskabelighed og troen på at en ærlig kommunikation i børnehøjde, er det der virker bedst.

Du kan finde mig på LinkedIn, hvor hele mit CV er tilgængeligt.. Du kan også kigge under referencer, hvor der står lidt om hvor jeg holder workshops og foredrag.

Det der egentlig er interessant om mig, er at jeg har en passion og en vision omkring mit arbejde og mit liv..

Børn og stress
Konsekvenserne af fysisk og mentalt stress - med fokus på mobilitet og eksekutive funktioner
Massage og manuel behandling

Det er overskrifterne på, hvad jeg primært beskæftiger mig med i min virksomhed - både som behandler, underviser og foredragsholder.

Min passion og mission er at koble akademisk, naturvidenskabelig viden med forståelig og brugbar praksis.

Jeg har bla. "oversat" Yoga til naturvidenskabelighed - således at sundhedsfaglige kan finde deres forklaringsmodeller på Yoga - Jeg har kaldt det Fysio Flow og det er nu en stor del af den danske fysioterapeutiske praksis.
Sammen med børnepsykolog Charlotte Bjerregaard har jeg kigget på hvad der sker i barnehjernen og barnekroppen når den oversvømmes af stresshormoner - og hvad vi kan gøre ved det - vi kalder det "at fodre din søhest" - med reference til hippocampus. Vi har bla. været i DR1's sundhedsmagasin, hvor der var fokus på vores måde at arbejde med overbelastede børn.

Jeg ved også, at berøring er helt essentliet i forhold til at berolige en krop, der er angrebet af overdrevet sympatisk aktivitet. Men jeg er oppe mod en ret massiv modstand, i forhold til at bruge massage som behandling.
Men jeg ved det virker og jeg finder stille og roligt evidensen- og som min kloge, gamle kollega Finn Bojsen-Møller har sagt til mig - "du skal bare finde ud af hvordan" - og det har jeg gjort. Derfor har jeg nu min egen massageuddannelsen på skønne Bornholm.

Jeg tror på relationen er vigtig - uanset om jeg underviser eller behandler.

Jeg tror på at man hele tiden skal søge at dygtiggøre sig, menneskelig og fagligt.
 
Jeg trives og vokser af at undervise og formidle og prøver på alle måder at gøre vanskeligt, akademisk sprog tilgængligt for alle - så vi kan får forskning helt ud i praksis.

Og jeg tror på det svenske ord "lagom" - der betyder ikke for meget og ikke for lidt - det gælder alt; mad, motion, arbejde, hvile osv..

- og så er jeg en af de glade trænere for AB håndbold special - et håndboldhold for unge og voksne med særlige behov. Hver torsdag er jeg at finde i AB håndboldhal - og jeg er vild med det :-)

Privat er jeg gift med Dion - og har 2 skønne piger.. Jeg er opvokset på Bornholm, og har sammen med familen hus I Tofte - lige uden for Hasle og nyder at suge grundvand og finde fodfæste hjemme på øen.

Igangværende projekter

 
Foredrag sammen med Veterancentrets børnegrupper på landets kaserne
 
Div. kurser og workshops i ind og udland - rettet mod diverse emner, enten koblet sammen eller hver for sig. Emnerne der kobles er mental sundhed, mobilitet, manuel behandling, børn, læring og fysioterapi.
 
Udvikling og afholdelse af div kurser og workshop rettet mod bindevævets anatomi, fysiologi, patologi og de fysioterapeutiske behandlings-muligheder
 
 
Pernille Thomsen | CVR: 31221781 | Lerhøj 17, 2880 Bagsværd  | Tlf.: 40503939 | pernillefys@gmail.com