Foredrag/workshops / Foredrag; Stress får hjernen til at skrumpe og bindevævet til at klistre... -

Stress får hjernen til at skrumpe og bindevævet til at klistre... -

I dette foredrag er der fokus på, hvorledes øget sympaticus aktivitet over tid, påvirker bindevævet og de eksekutive funktioner. Populært sagt vil stress og bekymringer få hjernen til at skrumpe og bindevævet til at klistre..
Forskning viser tydeligt at der er en klar sammenhæng mellem den øgede sympaticus aktivitet, nedsat mobilitet, øgede muskuloskeletale smerter, mave/tarm problemer, dårlig søvn, hjertebanken, uro, dårlig mentalt overblik mm.
Igennem fysisk aktivitet og berøring kan aktiviteten i sympaticus påvirkes, de atrofierede områder i hjernen rehabiliteres  samt gliddet mellem vævstrukturer forbedres

Dette foredrag tager afsæt i en intro til det autonome nervesystem, neuroanatomi og neurofysiologi.
Derudover vil der være fokus på endokrinologi og neurotransmittere, samt hvordan det påvirker bindevævet og hjernens funktion.
Vi kan som fysioterapeuter påvirke både gliddet mellem væv/mobiliteten samt hormoner og neurotransmittere gennem bevægelse og berøring.

 

Målgruppen er sundhedsprofessionelle; fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter, ergoterapeuter, kiropraktorer, læger, sygeplejersker m.fl.

 

Foredraget varer minimum 2 timer.

 

Book Pernille til at komme til jer - skriv til pernillefys@gmail.com, og lad os sammen finde den bedste løsning for jer.

 

Pris; 7000,- d.kr. Kørsel beregnes ved transport udenfor Storkøbenhavn.

Pernille Thomsen | CVR: 31221781 | Frem 56, 2800 Lyngby  | Tlf.: 40503939 | pernillefys@gmail.com