Nye indlæg

Det er de voksnes ansvar!

26-04-2018
Den sidste måneds tid har jeg haft rigtig mange børn i klinikken, der bøvler med at være i skolen. De får ondt i maven, kvalme, sover dårligt, er ængstlige og de vil slet ikke afsted. De fleste går i indskolingen
De her unger er søde, sjove, velargumenterede og velreflekterede. Men de oplever en meget konfliktfyldt hverdag i skolen - og en høj grad af uretfærdighed.
En pige oplever at få korporlige tæsk - bliver slået, sparket og hevet i håret -, en har fået kastet en bænk efter sig, en får kastet ost efter sig, en bliver kaldt "Lorte-pigen" fordi hun har mudder på skoen, en får kastet sit penalhus i skraldespanden hvert frikvater.. Og sådan fortsætter det.
 
De børn der kommer hos mig, prøver rent faktisk at løse konflikterne.. De prøver at være i det.. Men til sidst bliver symptomerne alt for voldsomme og enkelte udvikler decideret angst.. Tænk at få angst af at gå i skole...
Ja tænk hvis det var dig - tænk hvis når du kom på arbejde blev du mødt med "Hej lorte-pige", en kastede en bænk efter dig, slog dig i maven og hev dig i håret. I frokostpausen blev der kastet ost efter dig og din computer blev konstant smidt i skraldespanden - havde du så lyst til at tage på arbejde???!!
 
Jeg skyder ikke skylden på nogen - hverken de unger der bøvler (det er dylme også synd for dem, at de skal være i et system, de slet ikke kan overskue), heller ikke på lærererne (Jeg har den største respekt for deres profession og kan slet ikke forstå de ikke får verdens bedste arbejdsforhold - de har verdens vigtigste arbejde), Heller ikke forældrene (alle forældre gør det allerbedste for deres børn) - og så alligevel.. Så kigger jeg med stor undren, over mod politkkerne og dem der skal sørge for at konteksten rundt børnene understøtter tryghed og trivsel - det allermest essentielle for at børn kan løre noget og trives.
 
De børn der kommer til mig er helt fantastiske - de prøver alt hvad de kan - men de kæmper mod noget der er alt for kompliceret.. Så deres små børnekroppe reagerer lige præcis som den skal - den fortæller, gennem nervessytemet - ondt i maven, kvalme, hovedpine, uro, dårlig søvn osv - at den er helt gal.
 
Vi skal høre efter!! Når børnene har det sådan - så er den hel gal! Og så er det dylme vores ansvar som voksne at gøre noget ved det!
 
Kom nu os voksne - det må vi kunne gøre bedre, så børnene slipper for at løse konflikter, der rent faktisk er skabt af voksnes beslutnigner!

Kategori: Blog og nyheder
Pernille Thomsen | CVR: 31221781 | Gasværksvej 6, 1.sal, 2800 Lyngby  | Tlf.: 40503939 | pernillefys@gmail.com