Nye indlæg

Tak til Guldberg-Plan fonden igen!!

05-04-2018
Sidste år modtog jeg penge fra Guldberg-Plan fonden, så jeg i samarbejde med forsvarets Veterancenter, kunne rejse rundt til landets kaserner, og fortælle om hvad det gør ved børn at være bekymrede. Børn som pårørende til en Veteran - eller udsendt soldat - kan få rigtig ondt i maven, sove dårligt, blive opfarende , få kvalme og bøvle med humøret. Meget af dette kan forklares gennem det sympatiske nervesystems påvirkning - både mentalt og fysisk. Det har været en meget speciel og intens rejse, hvor det at komme helt tæt på familierne ikke bare gør noget ved dem, men også ved mig. Det er ikke kun børnene der er påvirket af uro og bekymringer - det er hele familien. Men jeg har oplevet at det at de får et fælles sprog for det der er svært, hjælper dem videre. 
For 5 uger siden blev jeg ringet op af Guldberg-Plan - der stod til at skulle fordele en ny portion penge - og jeg blev opfordret til at søge igen. 
Tænk hvilken luksus at blive ringet op af en fond - og blive opfordret til at søge. Det er jeg meget taknemmelig og glad for.
Jeg er nu igang med en større projekt ansøgning - i samarbejde med Psykiatrifonden - hvor vi sammen søger penge til et projekt vi kalder "Børn som pårørende". Det er jo ikke kun børn af Veteraner der er bekymrede, det er børn af psykisk syge, børn af Politifolk, børn af fysisk alvorligt syge forældre osv. Vi vil gerne sætte fokus på hvad det gør ved barnekroppen at bekymre sig, hvordan symptomerne er, hvorfor de er der og hvad man kan gøre for at lette symptomerne. Guldberg-Plan har så helt utroligt venligt spædet til dette projekt - børns mentale sundhed er så vigtig. Psykiatrifonden og jeg søger videre - så hvis der er nogen der vil spæde til vores projekt - der omhandler at jeg kommer og holder foredrag, uddanner ledere af børnegrupper i kommuner og patientforeninger samt udviklingen af en lille tegnefilm der skal vise hvad der sker i kroppen når barnet bekymre sig - så skal i endelig sige til. Vi modtager alt hvad vi kan - og men hjælp fra Guldberg-Plan er vi allerede igang.

Kategori: Blog og nyheder
Pernille Thomsen | CVR: 31221781 | Gasværksvej 6, 1.sal, 2800 Lyngby  | Tlf.: 40503939 | pernillefys@gmail.com